
Moderne krokøkken i smukke rammer
Høj som lav har været bespist i Hotel Saxkjøbings smukke restaurant med de høje paneler og kulørte glaslofter siden 1827. Restauranten inviterer i dag stadig indenfor til både hverdag og fest. Vi har menuer til alle anledninger og til både den lille og store sult – også ud af huset.
Claus Meyer overtog hotellet i 2006. Hotellets køkken kan bedst betegnes som et moderne krokøkken båret af sæsonens råvarer. Menuen er inspireret af Det Nye Nordiske Køkken med et nik til det franske og det klassisk danske. Enkel og ærlig mad, der tager afsæt i råvaregrundlaget og naturens gang på Lolland og øerne i Smålandshavet.
Claus er født i Sundby på Lolland og driver i dag frugtplantager på Lilleø. Der er ikke den råvareproducent, han ikke kender på Sydhavsøerne. Hotellet får blandt andet æbler, pærer og kvæder fra Lilleø, grøntsager fra Bøtø, fjordrejer fra Guldborg, strandkrabber fra Smålandshavet, pighvar fra Langø ved Nakskov og lam fra Krenkerup.
På menuen
Vores menukort følger sæsonerne og skifter derfor løbende. De lokale avlere og producenter på Lolland, Falster og de mindre Sydhavsøer inspirerer vores retter og er fundamentet i vores køkken.
I denne sæson arbejder vi blandt andet sammen med Vigmosegaard på Lilleø, LF Vildt i Nakskov, Lammehavegaard, Fiskerikajen, Krenkerup Bryggeri og Frederiksdal Kirsebærvin. Lokale råvarer og smag er hjertet i vores køkken. Vi har eget bageri, der dagligt bager surdejsbrød og kager til restauranten og caféen.
Frokost serveres alle ugens dage i vores hyggelige restaurant og når vejret tillader det i vores historiske gårdhave.
Om eftermiddagen er det muligt at få serveret eftermiddagskaffe med enten kage eller hjemmebagt småkager, spørg tjeneren hvad vi kan tilbyde i dag. Vores Café & Bageri har desuden altid et udvidet sortiment af lækre hjemmebagte kager.
På aftenkortet finder du et bredt udvalg af a la carte retter med enten grønt, fisk eller kød i hovedrollen.